Un barbat se saturase sa mearga la serviciu in fiecare zi

Un barbat se saturase sa mearga la serviciu in fiecare zi, in timp ce sotia lui statea acasa. Ar fi vrut sa vada si ea prin ce trece el zilnic, asa ca se ruga asa: “Doamne merg la serviciu in fiecare zi, 8 ore, iar sotia mea sta toata ziua acasa. As vrea sa fiu femeie, sa am o zi obisnuita. Amin.”

Dumnezeu, in intelepciunea sa nemarginita, ii indeplini dorinta.

Dimineata, omul se trezi femeie. Se scula,pregati micul dejun pentru sot, trezi copii, le pregati hainele pentru scoala, le facu pachetele cu gustarea de pranz, ii duse la scoala, veni acasa, lua hainele pentru dus la curatat, se opri in drum la banca sa depuna niste bani, plati facturile. Curata cutia pisicii, spala cainele. Era deja ora unu cand se grabi sa faca paturile, sa spele, sa stearga praful. Le pregati copiilor masa, ii puse la lectii, si se uita putin la televizor, in timp ce calca. Pe la patru incepu sa curete cartofi, legume pentru salata, facu snitelele, curata fasolea, facu o budinca. Dupa cina curata bucataria, spala vasele, imbaie copii, ii puse la culcare. Pe la ora noua desi datoriile zilei nu erau sfarsite, se duse la culcare, unde era asteptata la facut dragoste.

Dimineata urmatoare barbatul se trezi si imediat se ruga: “Doamne, nu stiu ce mi-a venit. Nici vorba sa o invidiez pe nevasta-mea ca sta acasa toata ziua ! Te rog sa ne intoarcem la situatia dinainte”.

Dumnezeu, in intelepciunea sa fara margini, raspunse; “Fiule, vad ca ai invatat ceva si as fi fericit sa pun lucrurile la loc, cum au fost, dar va trebui sa astepti noua luni, totusi. Dupa “intamplarea” de aseara esti insarcinat.