Concurs de inventii si imaginatie

Concurs de inventii si imaginatie cu scopul descoperirii de genii umane, organizat de niste extraterestrii.Aceastia iau 3 indivizi de pe pamant respectiv un asiatic din China, un negru din America si un alb din Romania.
Subiectii sunt dezbracati complet deparazitati si inchisi separat, perfect ermetic in cate-o camera goala, izolata fonic si termic, la intrare primind fiecare cate 2 bile mari de plumb.Dupa o saptamana martienii intra in control la oameni sa vada ce au reusit sa faca cu acele bile.
Prima data intra la negru, acesta zacea in agonie si pe peretii erau mii de formule matematice scrise cu materii fecale despre teorii privind acele bile mari de plumb cum pot fi ele folosite in scopuri militare.
Pe urma intra la chinez, acesta medita pur si simplu iar bilele levitau in jurul lui lucru realizat prin puterea mintii.
In cele din urma intra si la romanu nostru.Asta statea intr-un colt mancand seminte, martieni ii solicita imediat o explicatie, la care romanasu foarte indignat scuipand cojile:
– Ce sa fac frate o bila s-a stricat si una am pierdut-o!