Regulile prezicerii economice

Regulile prezicerii economice
1. Prezicerea este foarte grea, in special cand se refera la viitor.
2. in momentul in care prezici, stii ca vei gresi, dar nu stii cand si in ce sens.
3. Cu toate acestea, fii intotdeauna precis in preziceri. Urmeaza exemplul economistilor, care isi prezinta proiectele pana la zecimale, pentru a dovedi ca au simtul umorului.
4. Daca faptele nu confirma teoria, renunta la ele.
5. Daca ai dubii despre judecata economistilor, este foarte de inteles, pentru ca un economist este un om care s-ar casatori cu Sophia Loren pentru banii ei.
6. Suspiciunile tale despre tagma prezicatorilor sunt si ele intemeiate; instinctul de turma la prezicatori face ca oile sa para ginditori independenti.
7. Corespunzator: daca o camila este un cal proiectat de un comitet cu opinii adverse, atunci prezicerea in consens este cocoasa camilei.
8. cand prezinti o prezicere, da un numar sau da o data, niciodata pe amindoua.
9. cand ti se cere sa explici prezicerea ta, nu subestima niciodata puterea unei platitudini.
10. Cindva, economistii erau intrebati Daca sunteti asa destepti, cum se face ca nu sunteti si bogati? astazi, ei sunt intrebati: acum, ca ati dovedit ca nu sunteti prea destepti, cum se face ca v-ati imbogatit?
11. cand nu stii absolut nimic despre un subiect, fa-ti prezicerea intrebind un lot (esantion) ales cu grija, format din alte 300 de persoane care nu stiu nimic despre problema.
12. Generalistii tind sa invete mereu mai putin despre din ce in ce mai mult, pana cand, in final, vor ajunge sa stie nimic despre tot.
13. Daca toti economistii ar fi pusi cap la cap, tot nu ar ajunge la vreo concluzie.
14. Cum defineste un economist vremurile grele: Recesiune este atunci cand vecinul meu isi pierde slujba. Depresiune este cand imi pierd eu slujba. Panica este cand sotia mea isi pierde slujba.
15. Invocatia prezicatorului: Multumesc lui Dumnezeu pentru ca imi compenseaza erorile.
16. Cea mai buna aparare pentru un prezicator este atacul. Daca trebuie sa prezici, fa-o des si cu aplomb.
17. Daca ai nimerit-o vreodata, nu lasa pe nimeni sa uite.